Picard


Naravni materiali, tradicionalna izdelava, kreativne oblike … Strast do svojih izdelkov in živahno življenje, skozi katerega nas peljejo - to je tisto, kar naredi Picard tako edinstven. In to počne že od leta 1928, ko kot družinsko podjetje prenašajo navdušenje za lepe usnjene izdelke od generacije do generacije. Prav tako prenašajo tudi znanje in izkušnje, ki so potrebne za visoko kakovostno obdelavo usnja.

Blagovna znamka Picard je osebna, čustvena, topla, živahna, radovedna in zabavna. Kot ljudje, ki nosijo njihove torbice.

Preden izdelke pošljejo v svet in njihovo novo živahno življenje, jih izdelajo v njihovih lastnih delavnicah, po najboljši tradicionalni izdelavi, ki v Nemčiji počasi izginja. Nenehno izpolnjujejo nove in nove izdelovalce torbic in s tem prenašajo znanje na mlajše generacije.

Vsak kos usnja, vsaka zadrga in vsaka nit gre skozi ljubeče roke njihove visoko usposobljenega osebja. Vsak od približno 80 posameznih delov in okoli 110 različnih delovnih faz vsebuje vse njihovo znanje, izkušnje in strast. To vključuje tudi njihovo ciljno iskanje starih strojev, ki so jih nekoč uporabljali pri izdelavi torbic. Obnavljajo jih z najnovejšo tehnologijo in jih integrirajo v njihovo proizvodnjo. Stari šivalni stroji ustvarjajo poseben, izrazit in individualen vzorec šiva, ki se ne more primerjati z računalniško podprtim konkurentom. Rezultat pa lahko vidite, občutite, in doživite.